Mellisar
Antal: ca 16 stycken
Ugn: 250°C
Ugn: 250°C
Ingredienser:
25 g margarin eller smör
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk salt
100 g keso
ca 8 dl vetemjöl
Pensling:
mjölk
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk salt
100 g keso
ca 8 dl vetemjöl
Pensling:
mjölk
Gör så här:
©
Smält matfettet, tillsätt mjölken. Låt degspadet bli
fingervarmt (37°C).
©
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt socker, salt och
keso.
Tillsätt degspadet och rör om
tills jästen löst sig.
©
Tillsätt mjölet
©
Arbeta degen smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek
(15-30min) i degbunken.
©
Forma degen till ca 16 runda bullar. Låt jäsa på en
plåt som täcks över med bakduk (30 min)
©
Pensla med lite mjölk.
Grädda i 250 graders ugnsvärme,
cirka 8-10 minuter.
©
Lägg upp bullarna på bakgaller, låt dem svalna under
duk.