tisdag 3 januari 2012

måmås mellisar, SUPERGODA!


Mellisar
Antal: ca 16 stycken
Ugn: 250°C
Ingredienser:
25 g margarin eller smör
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
½ tsk salt
100 g keso
ca 8 dl vetemjöl


Pensling:
mjölk

Gör så här:
©      Smält matfettet, tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt (37°C).
©      Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt socker, salt och keso.
Tillsätt degspadet och rör om tills jästen löst sig.
©      Tillsätt mjölet
©      Arbeta degen smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek (15-30min) i degbunken.
©      Forma degen till ca 16 runda bullar. Låt jäsa på en plåt som täcks över med bakduk (30 min)
©      Pensla med lite mjölk.
Grädda i 250 graders ugnsvärme, cirka 8-10 minuter.
©      Lägg upp bullarna på bakgaller, låt dem svalna under duk.